Här

Här i Hagablänket kan man stanna hela tiden om man trivs med lugnet och stillheten i naturen. Stannar du här erbjuds möjlighet till vila, bad, fiske, promenader och naturupplevelser. En enklare skogsstrand finns bara 100 meter från huset om du följer den nytrampade stigen. Där finns också sittplatser, grillplats och ett vindskydd där de modiga gärna får prova att sova. (Vid intresse medtag sovsäck, kudde och liggunderlag eller låna av oss, då inga sängkläder får lämna husen.) Ytterligare fem fina badplatser nås med bil på ca 10 minuter.

 

Skogen är en fantastisk lekplats men inte helt utan faror. All lek sker därför under vuxens uppsikt och helt på egen risk.

Det finns också en Skogsmatta (studsmatta) som används helt på eget ansvar.   

I Skogen och vid sjön kan man också plocka bär och svamp, gå på picknick, grilla, ligga i hängmattan, titta på utsikten eller varför inte bygga en koja. En del av vandringsleden Höglandsleden passerar bara en knapp kilometer från Hagablänket. Förutom vanligt fiske kan det i augusti finnas möjlighet till kräftfiske.

 

Är det busväder ute så finns det många fåtöljer och soffor inomhus att sjunka ner i med en god bok. I Skogslugnet finns också möjligheten att tända en sprakande brasa.

 

Båt och kanoter finns att hyra (förbokas) och flytvästar finns att låna i alla storlekar. Fiskekort ordnar du via www.ifiske.se eller i Stenbergabutiken. Barn upp till 15 år fiskar gratis.

Har vi tid och möjlighet bjuder vi gärna på en båttur, fisketur eller varför inte lite åkning med ringar efter den lite större båten för den som vågar.

 

Något av det bästa vi vet är att få dela med oss av den märkliga berättelsen om hur Hagablänket kom till.

Fråga oss så berättar vi gärna!