Om oss

Vi som hyr ut Hagablänket heter Lenette & Sigge Ahnstedt. En dröm har blivit verklighet men vägen dit har varit lång.

Nu står husen klara mitt i en underbar omgivning, bara 100 meter från sjön Saljen i Stenberga och vi vill gärna att fler får glädje av vårt alldeles egna smultronställe!

 

Vilka är då vi? Lenette såg dagens ljus 1975 och gården Haga, där Hagablänket byggts upp, är hennes föräldragård. Hon är florist och musiker med många strängar på sin lyra. Genom företaget SOLFJÄT-Blommor & Sång erbjuder hon blommor, sång och musik till både bröllop och begravning. Hon har spelat in en CD-skiva med dottern Sara, född 1999, som nu är mamma till två fina grabbar och bor med man och barn lite norr om Göteborg i Alafors. Lenette har gett ut ett par böcker åt en släkting och tillsammans med sin bror gjort en film om sin föräldragård, Hemma på Haga marker. De senaste åren har hon varit byggledare i Hagablänket. Ytterligare två barn finns i familjen. David som är född 2001 och Josef som är född 2006. 


Sigge föddes 1966 på en gård i Skepperstad, strax utanför Sävsjö fem mil härifrån, som den yngste av tio syskon. Han jobbar som driftingenjör med miljöansvar på Njudung Energi i Vetlanda och på fritiden kopplar han gärna av med lite fiske, helst trolling. I den mån han hinner, hjälper han till med olika göromål i Hagablänket. Han har barnasinnet kvar, är en omtyckt scoutledare och stolt morfar till två barnbarn. Någon har sagt: Det konstigaste är inte att själv bli morfar, det konstigaste är att vakna upp bredvid mormor…

Tillsammans med Lenette leder han nu Äktenskapsretreaterna i Hagablänket. Båda är sedan många år engagerade i den lilla missionsförsamlingen i Stenberga som sedan försäljningen av Missionshuset, bedriver sin verksamhet i Hagablänket.


Vi bor bara några kilometer bort i den lilla byn Smålands Farstorp längs väg 125 och kan därför finnas tillgängliga så mycket som önskas.

Har vi tid och möjlighet bjuder vi gärna på en båttur, fisketur eller varför inte lite åkning med ringar efter båten för den som vågar.

Något av det bästa vi vet är att få dela med oss av den märkliga berättelsen om hur Hagablänket kom till.

Fråga oss så berättar vi gärna!