Den korta berättelsen

Det är nästan omöjligt att sammanfatta historien om Hagablänket i en kort berättelse. Det har hänt så otroligt mycket märkliga grejer och mirakler de senaste åren att vi omöjligt kan få med allt på några rader.

Utan Guds hjälp och tydliga instruktioner hade inte något av husen i Hagablänket kommit till och eftersom många människor redan fått glädje av platsen så är vi glada att vi mot allt sunt förnuft bildligt talat, vågade ta klivet över relingen och börja gå på vatten.


Fram till början av 2016 var det bara skog och vildmark där Hagablänket nu ligger. Det enda som fanns var vindskyddet vid sjön, badplatsen och en liten skogsväg som ledde dit. Bara ett år senare hade skogen tagits ner, vatten sprungit fram ur berget, elektricitet grävts ner en sträcka på närmare en kilometer i stenig mark, vägar byggts, tillstånd sökts och det första huset, Skogslugnet, mirakulöst kommit på plats.


2018 var byggnaden helt klar och luften gick nästan ur oss efter en mycket intensiv byggperiod. Vad vi inte visste då var att vi två år senare skulle ha byggt ytterligare ett stort hus och vara på god väg med den tredje byggnaden i Hagablänket, denna gång helt utan några egna ekonomiska medel. 

Så trots en mänskligt sett helt omöjlig situation fortsätter Gud att uppmana oss att färdigställa platsen. Varje steg vi tar är ett steg i tro och mänsklig galenskap. Ganska ofta frågar vi oss hur vi hamnade här men hittills har Gud visat oss ett steg i taget, även om vi fortfarande inte riktigt vet syftet med denna mycket märkliga resa.


Kommer du på besök berättar vi gärna mer och vårvintern 2024 skrev vi den allra första lilla boken om Hagablänket. En vacker dag skriver vi nog ännu en bok där hela den otroliga berättelsen får plats.

Tills dess kan du följa oss på vår facebooksida Hagablänket.