Retreater och vila

Retreat är ett uttryck som ofta används i kristna sammanhang och innebörden är just att dra sig tillbaka i stillhet för en eller flera dagar. Även om samlingar, andakter och samtal kommer att ha en kristen prägel är det inget krav att du ska tro och tänka likadant men ta gärna med dig en öppenhet. Vi möts som de unika människor vi är med just de tankar och det bagage vi har med oss. Det finns inga krav, inte ens att man måste delta i samlingarna som erbjuds. Du kan komma ändå och bara vara.

 

Kvinnoretreater

En helg – för, med och av kvinnor! Några gånger om året inbjuder Stenberga Missionsförsamling till Kvinno-Retreater i Hagablänket. De startar fredag kväll och avslutas söndag eftermiddag om det inte är en Vardagsretreat som ligger mitt i veckan. 

Att komma på en Retreat i Hagablänket innebär några dagar i stillhet där du kan få vila, tid att tänka, tid att ta emot och tillfälle att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet. Kraven från omgivningen tar aldrig slut och nästan jämt är vi ”uppkopplade” på olika sätt men ibland behöver vi ta en paus för att orka. På en retreat får du göra precis det, samtidigt som du får möjlighet att vara nära Gud – om du vill.

Vissa timmar är tysta och för den som önskar ingår ett enskilt samtal någon gång under helgen. Kontakta oss för mer information. För aktuella datum kontakta oss.

 

Äktenskapsretreater

I Hagablänket inbjuder Rastplats Hagablänket även till Äktenskapsretreater. Det blir en möjlighet för er som man och hustru att fördjupa relationen. Ett äktenskap måste vårdas för att hålla genom livets alla påfrestningar. Detta vill vi uppmuntra och bidra till genom dessa helger i fridfull och vacker miljö. Anmälningar tas emot löpande. Kontakta oss för mer information.

 

Vilodagar

Ibland behöver man några dagar med tid att bara vara, vila, tanka och tänka.
Under lågsäsong finns det möjlighet att i mån av plats och efter överenskommelse landa i vackra Hagablänket själv eller i sällskap med någon för en kortare eller längre vistelse. Dagarna anpassas efter önskemål men innehåller inte yoga, mindfulness eller liknande inslag. Däremot erbjuds enskilda samtal och även möjligheten att någon ber för dig och dina behov. Mellanrummen använder du som du själv önskar. Till påfyllning, tanketid, läsning, vardagspaus, promenader, handarbete, andrum, bön, betänketid, samtal, sökande och vila. Bokas tidigast 14 dagar i förväg. Kontakta oss för mer information!