Skogslugnet

Skogslugnet är det första huset som byggdes i Hagablänket. Det ligger med fin utsikt över sjön och 14+3 bäddplatser. På bottenvåningen finns Logen på 150m2 med fullutrustat kök och stort allrum med sjöutsikt, matbord, soffor, braskamin samt utgång till altanen och totalt 7 bäddar. Två av dem hittar du i den vackra Sängkammaren med plats för två och lika vacker utsikt. Sovskrubben är det mysiga lilla enkelrummet under trappan och i Dubbelskrubben finns husets enda våningssäng. I allrummet finns två extrabäddar, Himmelsängen och Fönsternischen, med mysiga draperier att gömma sig bakom. Det rymliga badrummet har både toalett, handfat, badkar, dusch, fantastisk sjöutsikt och kristallkrona i taket. Dessutom har gäster också tillgång till en allmän Servicedel i direkt anslutning till Logen. Där finns tvättmaskin, groventré, ett extra kök, micro och tillgång till en extra toalett och dusch samt skötbord, vid behov.


På övervåningen finns Rännet och Loftet med 10 bäddar, ytterligare 150m2 och ännu vackrare utsikt. Rännet har egen ingång från en gallertrappa och stort allrum med kamin, soffor, eget kök och matplats. Från allrummet kan man njuta av sjön och solnedgången mellan trädstammarna. Hösthimlen är Rännets mysiga dubbelrum och även Vårvinden med två bäddar går att möblera som dubbelrum vid behov. I Vintervilan finns lite annorlunda detaljer och en enkelsäng och i allrummet hittar du Sommarsolen, en av extrabäddarna. Toalett med dusch finns också. På Loftet precis intill, finns ännu ett litet allrum med soffa, fåtöljer och två bäddar som kan användas separat eller som dubbelsäng. Snickerboa och Sjöboa är de två små mysiga enkelrummen i direkt anslutning till Loftet. Trisseboa är det lilla dasset med toalett och handfat. Från loftet går en separat trappa ner till Servicedelen där kök, dusch och skötbord finns inom räckhåll. Bra för familjer med lite mindre barn. En eller två barnsängar kan också få plats på Loftet vid behov.


Ni bor mitt i skogen med bara 100 meter till sjön med grillplats, hyrbåt och härlig skogsstrand. Grillmöjligheter och flera uteplatser finns även i anslutning till huset. Kom och upplev lugnet och friden i de Småländska skogarna. Sängarna står alltid bäddade med vita lakan när ni kommer. Skogen, badplatsen och grillplatsen är till för alla och får användas av fler än gästerna. Efter överenskommelse kan vi ordna så att kyl och skafferi är fyllt efter era önskemål. Beställda varor betalas senast vid ankomst. Våra uthyrningsvillkor finns under en egen flik och ska läsas innan bokning.


Priser: Skogslugnet hyrs ut minst 2-3 nätter i följd och i första hand hela veckor. Då prisläget påverkas av längden på vistelsen, tiden på året, eventuella storhelger samt antalet gäster det gäller så har vi valt att inte gå ut med några priser här på hemsidan. Vi ber er därför skicka ett mail med er förfrågan. Berätta gärna lite om er själva, syftet med er vistelse och hur många barn respektive vuxna ni är som vill komma så återkommer vi med ett prisförslag.