Hagablänket - Den korta berättelsen

Det är nästan omöjligt att sammanfatta historien om Hagablänket i en kort berättelse. Det har hänt så otroligt mycket märkliga grejer och mirakler de senaste åren att man omöjligt kan få med allt på några rader. Utan Guds hjälp och tydliga instruktioner hade inte något av husen i Hagablänket kommit till. Många människor från olika håll har redan fått glädje av platsen och den har också blivit Missionsförsamlingens hemvist. 

 

Fram till början av 2016 var det bara skog och vildmark där Hagablänket nu ligger. Det enda som fanns var vindskyddet vid sjön, badplatsen och en liten skogsväg som ledde dit. Bara ett år senare hade skogen tagits ner, vatten sprungit fram ur berget, elektricitet grävts ner en sträcka på närmare en kilometer i stenig mark, vägar byggts, tillstånd sökts och det första huset, Skogslugnet, mirakulöst kommit på plats. 

 

2018 var byggnaden helt klar och det blev lite paus efter en mycket intensiv byggperiod. Vad ingen visste då var att det två år senare skulle ha byggts ytterligare ett stort hus och vara på god väg med den tredje byggnaden i Hagablänket, denna gång helt utan att ägarna, Lenette & Sigge Ahnstedt, hade några egna ekonomiska medel. Så trots en mänskligt sett helt omöjlig situation fortsätter Gud att färdigställa platsen. Varje steg som tagits är ett steg i tro och mänsklig galenskap men hittills har Gud visat ett steg i taget. Ingen vet riktigt syftet med denna mycket märkliga resa men platsen används tills vidare både för semesteruthyrning under sommaren och till andra besök och samlingar i Missionsförsamlingens regi.

 

Kommer du på besök berättar vi gärna mer. Vårvintern 2024 skrevs den allra första lilla boken om Hagablänket och en vacker dag trycks det kanske ännu en bok där ännu mer av den märkliga berättelsen kommer med.

Tills dess kan du följa vad som händer i Hagablänket via församlingens kalender under fliken ”På gång” och även på Hagablänkets facebooksida..