Dagens Bibelord

Retreat & Vila

Retreat är ett uttryck som ofta används i kristna sammanhang och innebörden är just att dra sig tillbaka i stillhet för en eller flera dagar. Även om samlingar, andakter och samtal kommer att ha en kristen prägel är det inget krav att du ska tro och tänka likadant men ta gärna med dig en öppenhet. Vi möts som de unika människor vi är med just de tankar och det bagage vi har med oss. Det finns inga krav, inte ens att man måste delta i samlingarna som erbjuds. Du kan komma ändå och bara vara.

 

Kvinnoretreater

En helg – för, med och av kvinnor! Några gånger om året arrangerar Rastplats Hagablänket Kvinno-Retreater i Missionsförsamlingens regi. De startar fredag kväll och avslutas söndag eftermiddag om det inte är en Vardags-Retreat som ligger mitt i veckan. 

Att komma på en Retreat i Hagablänket innebär några dagar i stillhet där du kan få vila, tid att tänka, tid att ta emot och tillfälle att hinna ifatt dig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet. Kraven från omgivningen tar aldrig slut och nästan jämt är vi ”uppkopplade” på olika sätt men ibland behöver vi ta en paus för att orka. På en retreat får du göra precis det, samtidigt som du får möjlighet att vara nära Gud – om du vill.

Vissa timmar är tysta och för den som önskar ingår ett enskilt samtal någon gång under helgen. Kontakta oss för mer information. För aktuella datum kontakta oss.

 

Äktenskapsretreater

Rastplats Hagablänket erbjuder även Äktenskapsretreater. Det blir en möjlighet för er som man och hustru att fördjupa relationen. Även samtal erbjuds. Mer information under fliken ”Familjer & Par”. 

 

Vilodagar

Ibland behöver man några dagar med tid att bara vara, vila, tanka och tänka.
Under lågsäsong finns det möjlighet att i mån av plats och efter överenskommelse landa i vackra Hagablänket själv eller i sällskap med någon för en kortare eller längre vistelse. Dagarna anpassas efter önskemål men innehåller inte yoga eller mindfulness. Däremot erbjuds enskilda samtal och även möjligheten att någon ber för dig och dina behov. Mellanrummen använder du som du själv önskar. Till påfyllning, tanketid, läsning, vardagspaus, promenader, handarbete, andrum, bön, betänketid, samtal, sökande och vila. Bokas tidigast 14 dagar i förväg. Kontakta oss för mer information!

 

Vardagsvila 

Nu och då försöker vi inbjuda till Vardagsvila i Hagablänket. En dag då du får vila, tid att tänka och bara vara – långt ifrån stress och jäkt. Dessa tillfällen läggs ut som ett evenemang på vetlanda.se samt på Hagablänkets Facebooksida för dig som är intresserad.

Från kl.9.30 bjuder vi på the eller kaffe och kl.10.00 blir det en liten kort samling med information om hur dagen ser ut så att alla kan känna sig trygga.

Under dagen erbjuds enskilda samtal med en medmänniska i mån av tid. Annars tillbringar du tiden som du bäst behöver till promenader, en god bok eller sittande framför en sprakande brasa. 15.30 avslutar vi med en kort samling för att knyta ihop dagen för den som vill.

Möjlighet finns att stanna kvar ytterligare några timmar för den som önskar.

 

Bra info:

Medtag egen lunchlåda (kyl, micro och ugn finns) och eventuellt tilltugg till fikat. Kaffe, The och vatten finns på plats under hela dagen.

Kom i bekväma kläder och bra skor/kängor/stövlar, då det kan vara lite blött i markerna på sina ställen om man vill ut och promenera.

Ta gärna med inneskor, några finns att låna på plats.

Under dagen håller vi mobilerna avstängda och respekterar varandras behov av vardagsvila.

 

Har du frågor, vill veta aktuella datum eller behöver vägbeskrivning

(vilket behövs för alla som inte varit i Hagablänket…) så hör av dig till stenbergamissionsforsamling@hagablanket.se eller 070-603 95 82

Varmt välkommen att landa i Hagablänket för lite välbehövlig Vardagsvila!